• Kan norsk reiseliv bli en næring i verdensklasse?

  Det er tema under konferansen Arctic Frontiers i Tromsø. Reiselivet har tradisjonelt vært lite opptatt av forskning og utvikling som kilde til kunnskap og innovasjon. Samtidig må reiselivsbedriftene være ytterst innovative enten ved å kutte kostnader eller ved å utvikle nye høykvalitetsprodukter som møter turistenes krav og etterspørsel for å kunne konkurrere effektivt. Det krever kunnskap.

 • Gründere i turistnæringa

  Gründere er en viktig faktor for fornying og verdiskaping i turistnæringa. Sølvi Solvoll, Gry Agnete Alsos og Oxana Bulanova gir i en ny artikkel oversikt over entreprenørskapsforskning i næringa og ser nærmere på hvordan forskningen knytter seg til tradisjonell entreprenørskapsforskning.

 • Norsk opplevelseskonferanse med 260 deltakere

  Lansering og salg av ny bok, lansering av 5 årsmeldingen fra Opplevelser i nord, film fra «forskerhula» til OiN forsker, debatt med OiNs prosjektleder, presentasjon av doktorgradsarbeid, workshop om innovasjon med testing som metode, kvalitetssikring av opplevelser, alt dette bidro OiN-forskere med under Norsk opplevelseskonferanse i Svolvær med 260 deltakere.

 • Kronikk: Hvor viktig er reiselivsnæringen?

  Interessant nok ser det ut til at små opplevelsesprodusenter ligger i fronten med hensyn til utviklingen av nye og innovative reiselivstilbud. Det skriver professorene Øystein Jensen (UiS/UiN) og Kåre Skallerud (UiT) i en kronikk publisert i Stavanger Aftenblad.

 • Dr. Hvalsafari

  Hin Hoarau Heemstra disputerte 8. oktober og ble OiN doktor nummer seks. Heemstra har studert kunnskapens rolle og innovasjon i hvalsafaribedrifter.

Viser fra 41 til 45, av 138 artikler

Opplevelser i nord
Postboks 1490
N-8049 Bodø
Norge

Besøk: Universitetsalleen 11
Tlf: +47 75 41 18 10
E-post nf@nforsk.no

Personvern

Finansiert av: